Πριν ο Παύλος Μαρινάκης καταθέσει δημόσια τη θέση του για επίδομα ανεργίας μέχρι δύο μήνες, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «προσωπική θέση», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη περιγράψει με αρκετή σαφήνεια την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης πίσω από τη συγκεκριμένη πρόταση.
Τον Ιούνιο του 2024, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρωθυπουργός έφερε ο ίδιος στη συζήτηση την επιδοματική πολιτική.
«Πρέπει να δούμε πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική. Δεν θέλω εγώ, για παράδειγμα, το επίδομα ανεργίας να είναι αντικίνητρο για την εργασία», είπε.
Ο Αντώνης Σρόιτερ παρενέβη: «Που συμβαίνει», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνεί μαζί του χωρίς περιστροφές: «Που συμβαίνει. Να το δούμε. Να το δούμε με ανοιχτό μυαλό».
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε μάλιστα την επανεξέταση της επιδοματικής πολιτικής με τη συνέχιση της πολιτικής μείωσης των φόρων, για να καταλήξει σε μια ακόμη πιο χαρακτηριστική φράση: «Δεν θέλουμε τους ανθρώπους να είναι εθισμένοι σε κάποια επιδόματα, μόνο και μόνο για να μην δουλεύουν».
Όπως έχουμε αναφέρει, η…προσωπική τοποθέτηση Μαρινάκη δεν εμφανίστηκε ξαφνικά τον Σεπτέμβριο του 2026.
Τον Δεκέμβριο του 2025, ο Παύλος Μαρινάκης είχε κινηθεί ήδη στην ίδια κατεύθυνση.
Τότε, μάλιστα, είχε φροντίσει και πάλι να βγάλει προκαταβολικά το κυβερνητικό «καπέλο»: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος που βολεύεται με το επίδομα ανεργίας. Πρέπει να κάνουμε την εύρεση εργασίας μονόδρομο, ειδικά για τις νεότερες γενιές».
































