Ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο: Η προσπάθεια υπηρέτησης της κυβερνητικής γραμμής αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση. Η ομολογία Μητσοτάκη στις αρχές Αυγούστου και ενώ το σκάνδαλο είχε ήδη βγει στην επιφάνεια, ήταν η αρχή του τέλους για το ξήλωμα του πουλόβερ.
Οι, αρχικά, αμήχανες απαντήσεις των λίγων στελεχών της κυβέρνησης έδωσαν τη θέση τους στις οφθαλμοφανέστατες αντιφάσεις.
Ο Πρωθυπουργός, ξέρει ό,τι δεν ξέρει τίποτα και δεν θέλει να γνωρίζει ο,τιδήποτε, είναι τελικά η επίσημη γραμμή, όπως αποτυπώθηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, μετά από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα απαραίτητα δεκανίκια σε αυτό το επικίνδυνο και θολό τοπίο που επιχειρούν να δημιουργήσουν, είναι τα ΜΜΕ. Οι ιδιοκτήτες, καλοταϊσμένοι από διάφορες λίστες, Πέτσα και μη, μαζί με παρουσιαστές και στελέχη των καναλαρχών, παρουσιάζουν την πραγματικότητα ως μια «κακή στιγμή» στην, κατά τ’ άλλα, υπέροχη κυβερνητική θητεία του Μητσοτάκη.
Είναι χαρακτηριστικό και τόσο εξοργιστικό συνάμα, ότι σχεδόν κανείς από το φιλοκυβερνητικό και κυρίαρχο μιντιακό μπλοκ, δεν αγγίζει το ζήτημα της ίδιας της δημοκρατίας που τσαλαπατήθηκε από τον αλαζόνα Μητσοτάκη και τους διορισμένους φίλους του στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΜΜΕ και «δημοσιογράφοι» δεν θέτουν καν στη δημόσια συζήτηση την απουσία απαντήσεων. Σε κάθε ερώτημα, η απάντηση είναι το «απόρρητο». Που, όπως φαίνεται, είναι πιο σημαντικό και κρίσιμο από τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών, του σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, της διαφύλαξης της ιδιωτικής ζωής όλων μας.
ΜΜΕ και «δημοσιογράφοι» δεν θέτουν και δεν επιμένουν για απαντήσεις ως οφείλουν:
-Γιατί ο Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του;
-Με ποια εχέγγυα επέλεξε τον Δημητριάδη ως αντ’ αυτού;
-Γιατί άλλαξε τις προϋποθέσεις του νόμου για να διοριστεί ο κ. Κοντολέοντας;
Αλλά κυρίως: Κοιμάται ήσυχος ο Μητσοτάκης γνωρίζοντας ότι ο ανιψιός του και ο πρώην διοικητής ΕΥΠ -και πόσοι άλλοι δεν γνωρίζουμε ακόμη- έχουν υπόψιν τους ευαίσθητες πληροφορίες αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα έπρεπε εξ αρχής να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις;
Κι αν ο Πρωθυπουργός κοιμάται ήσυχος, γιατί θα πρέπει η κοινωνία, όλοι εμείς, να κοιμόμαστε ήσυχοι;
«Δεν έγινε και κάτι»
Η εξοργιστική στάση των ΜΜΕ, που παραμένουν πιστά στη γραμμή της κυβέρνησης αναζητώντας διαρκώς νέα…επιχειρήματα, αποτυπώνεται συνοπτικά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Τι αναφέρει η εφημερίδα, θυμίζοντας το γνωστό στέλεχος ποδοσφαιρικής ομάδας;
Ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη (για τις άλλες διαπιστωμένες παρακολουθήσεις ούτε λόγος) ήταν «ένα φάουλ», που όμως δεν κοστίζει πολιτικά στη ΝΔ καθώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν σταθερό προβάδισμα, αλλά η υπόθεση έκαψε το σενάριο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ που ούτως ή άλλως είχε καεί νωρίτερα, οπότε η κυβέρνηση βγαίνει πιο δυνατή, αγγίζοντας ακόμη και την αυτοδυναμία, ειδικά αν αλλάξει -εκ νέου- τον εκλογικό νόμο, αφήστε που υπάρχει και το δεκανίκι του Βελόπουλου.
Επέλεξαν το δρόμο της αυτογελοιοποίησης για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί, υποτιμούν ξεδιάντροπα τη νοημοσύνη των πολιτών για να αποκρύψουν, να συσκοτίσουν και να διαστρεβλώσουν ένα πρωτόγνωρο για την δημοκρατία μας σκάνδαλο.
Η ιστορία επιφυλάσσει τόσο για τους εντολείς όσο και για τους εντολοδόχους μια κατάμαυρη σελίδα.
Όπως συμβαίνει με όλα τα καθεστώτα.